Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Live report - Emerald , Strikelight , War dance

Ξεκινωντας , θελω να πω οτι το χθεσινο live , δεν ητανε μια τυπικη συναυλια . Ηταν ο προσδιορισμος του πραγματικου Heavy Metal ! Συγκροτημα απο το εξωτερικο και δυο εξαιρετικες ελληνικες μπαντες , με εισητηριο μονο 10 ευρώ (!) και επιπροσθετα δωρεαν εισοδος σε ανεργους , παιδια και ατομα ανω των 55 ετων ήταν μια πρωτοποριακη κινηση , και αποδειξη για το οτι η εν λογω διοργανωση στηριζοταν στην πιστη στο Heavy Metal και μονο !

Δυστυχως δεν ημουνα παρων στην πρωτη εμφανιση των War Dance (με Atlantean codex+Arryan path) , και λεω δυστυχως , γιατι οπως αντιληφθηκα χθες που τους ειδα στη σκηνη , προκειται για φοβερη μπαντα . Επικο Heavy Metal , που θυμιζε τους παλιους καλους Manowar (εκαναν μια τελεια διασκευη στο gloves of metal που θα την ζηλευαν σιγουρα οι σημερινοι Manowar ) . Eκτος απο τα 5 δικα τους κομματια και το Gloves of metal που ανεφερα πιο πανω διασκευασαν και το Lucifer's Hammer απο τους Warlord , αλλα εδειξαν και την εκτιμηση τους στην Ελληνικη metal σκηνη , διασκευαζοντας ενα κομματι απο τους θρυλικους Sarissa !

Λιγα λεπτα αφότου τελειωσε το set των War Dance , ανεβηκαν στη σκηνη οι Strikelight . Κινητικοτατοι οπως παντα στη σκηνη , και δεμενοι οσο ποτε , ηταν το τελειο ζεσταμα πριν απο τους Emerald . Aν και υπηρχε ενα κενο στα μερη οπου παλιοτερα υπηρχαν δισολιες , στις περισσοτερες περιπτωσεις καλυπτονταν απο τις μελωδικες μπασογραμμες και το "sing along" του κοσμου . Η μπαντα παντως φαίνεται αποφασισμενη να συνεχισει με μια κιθαρα , και καλα κανει ,αφου τα καινούρια κομματια που παρουσιασαν ακουστηκαν συμπαγη και δεν ειχαν να ζηλεψουν τιποτα απο τα παλιοτερα . Αισθηση προκαλεσε το νεο τους κομματι με τιτλο "Heavy Load" που οπως δηλωσαν στηριχτηκε μουσικα αλλα και στιχουργικα στους θρυλικους Σουηδους . Το προγραμμα τους εκλεισε με μια διασκευη στο "Heavy Metal Ears" των Picture με την μπαντα και τον κοσμο να σπαζει σβερκα απο το headbanging !
Αξιζει να αναφερθει οτι οι Strikelight εχουν μοιραστει τη σκηνη με τους Emerald και το 2005 στο warm up του Keep it true στη Γερμανια .
Setlist :
Heavy Metal Strike
Youthful Fire
Heavy Load
Evils Decay
Dead For You
Ghostly Figures
Nights gone
My living Hell
Inner voice
Angel in exile
Heavy metal Ears

Η ωρα ειχε φτασει για την εμφανιση των θρυλικων Emerald ! Χωρις καμια καθυστερηση , ανεβηκαν στη σκηνη , και ξεκινησαν δυναμικα με το "Iron on Iron" ! Οι ύμνοι διαδεχονταν ο ενας τον αλλο , με τον Bert Kivitz στο μικροφωνο να εχει μια εξαιρετικη μερα . Ενδιαμεσα απο τα κομματια του μοναδικου τους δισκου , επαιξαν και ενα νεο κομματι , το οποιο οπως ειπαν το εμπνευστηκαν κατα την τελευταια τους επισκεψη στην Ελλαδα (Up the hammers IV) με τιτλο "New Gods" . Αφου επαιξαν ολα τα κομματια προσπαθησαν να φυγουν ,αλλα ο κοσμος δεν ελεγε να φυγει , με αποτελεσμα να επανελθουν και να παιξουν ξανα το Iron on Iron . Μολις τελειωσε , τα υπολοιπα μελη εφυγαν απο τη σκηνη αλλα ο Allard Ekkel εμεινε , και επαιζε το suicide με αρκετο κοσμο να τραγουδα , πραγμα που αναγκασε και τους υπολοιπους να επιστρεψουν στη σκηνη και να εκτελεσουν το "suicide" για αποχαιρετιστηριο κομματι . Αναμφιβολα το live των Emerald ηταν ενα απο τα καλυτερα Underground Ηeavy metal live που εγιναν στην Αθηνα τον τελευταιο καιρο .

setlist :
Iron on Iron
Johny's on the run
New gods
Down town
Suicide
Shadows of almighty
Sirens
Back to the future
Robin Hood
Hell Racer
Sting of death
D Day
-
Iron on Iron
Suicide

Το Κυτταρο σταθηκε για αλλη μια φορα στο υψος του , αφου ακομη και oι ιδιοι οι Emerald σε συζητηση που ειχα μαζι τους μου ειπαν οτι ηταν ο καλυτερος ηχος που ειχαν τον τελευταιο καιρο .
Συγχαρητηρια στην Eat Metal για την διοργανωση και στον κοσμο που στηριξε την προσπαθεια ! Heavy Metal Faith !

2 σχόλια: